Sepetim

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

21-09-06

© 2023, SENSATIA BOTANICALS. POWERED BY ♥

/
/
Hindistan Cevizi Yağı Sabunu Cildiniz İçin İyi mi?

Hindistan Cevizi Yağı Sabunu Cildiniz İçin İyi mi?

Kategori
Yayınlanma Tarihi
Son Güncelleme Tarihi

Hindistan Cevizi ( Cocos Nucifera) palmiyegiller familyasına ait anavatanu Güneydoğu Asya olan bir ağaçtan elde edilen yenilebilir sert kabuklu meyvesidir. Genel itibari ile gıda olarak tüketildiği bilinse de bunun yanı sıra kozmetik ve tekstil sektöründe de oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Tropikal bir meyve olan Hindistan cevizinin birçok hali ile insan sağlığına olan faydaları oldukça bilinmektedir. Hindistan cevizi meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra yemeklerde ve kozmetikte kullanılmak üzere yağı elde edilir.

Hindistan cevizi yağından elde edilen bu sabunu günlük rutinimizde ellerimizi yıkamak için ya da cilt temizliğinde, vücut temizliğinde bebeklerden yaşlılara kadar herkesin gönül rahatlığı ile kullanabileceği doğal bir sabun türüdür.

  • İçerisinde bulunan yüksek orandaki mineral ve besin değerleri sayesinde cildin yağ dengesini sağlar, parlaklığını artırır.
  • Düzenli kullanımda cildi ölü hücrelerden arındırır gözenekleri açar ve derinlemesine bir temizlik sağlar.
  • Ciltte oluşan akne, sivilce, güneş lekesi, siyah nokta gibi oluşumları tedavi etmenin yanı sıra oluşumlarını da engeller.
  • Alerjik cilt problemlerinin giderilmesine fayda sağlar.
  • Eklem ve kas ağrılarına, romatizmaya karşı kullanılabilinir
  • Fiziksel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir.
  • Kepeğe karşı etkin çözümdür.
  • Yaşlanmanın gecikmesinde etkin rol oynamaktadır.

Birçok mucizevi meyvede olduğu gibi hinsitan cevizi tüketiminde de dikkat etmemiz gereken en temel kural ise %100 doğal olduğu herhangi bir katkı maddesi içermediği sürece gönül rahatlığı ile hayatımızın bir çok alanında kullanabileceğimiz muhteşem bir ürün olduğunu unutmayalım.

Etiketler:
Paylaş

Bir cevap yazın